Diakonia - Människor som förändrar världen

Vi söker en vikarierande policyrådgivare

Ansökningstiden till vikariatet som policyrådgivare med fokus på privata sektorns roll i utveckling har gått ut. Det går inte längre att skicka in en ansökan. 

2015-08-26

Vi erbjuder dig:

Hos oss blir du del av en kultur som präglas av engagemang, öppenhet och arbetsglädje. Vi vill underlätta för alla våra medarbetare att kombinera yrkesliv med ett aktivt liv vid sidan av arbetet. Därför erbjuder vi förmåner såsom: Möjlighet till fri förläggning av arbetstiden, förkortad arbetstid, friskvårdsbidrag, fri sjukvård och mediciner. 

Om anställningen:

Anställningsform: Vikariat (på grund av föräldraledighet)
Tjänstgöringsvolym: 100 procent (37,5 timmar/vecka).
Tjänstgöringsperiod: 26 oktober 2015-4 september 2016 
Placering: Diakonias huvudkontor på Gustavslundsvägen 18, Alviks Torg. Tjänsten ingår i avdelningen för policy och påverkan.
Lön: Enligt avtal

Arbetsuppgifter:

Att delta i utvecklingen och genomförandet av Diakonias arbete inom policyområdet "privata aktörers roll i bistånd och utveckling", med fokus på mänskliga rättigheter.

Att följa och analysera de politiska beslutsprocesserna inom ämnesområdet, samt fördjupa Diakonias kunskaper i dessa frågor.

Att bedriva opinions- och påverkansarbete kring dessa frågor i nära samverkan med målgruppsansvariga och policyansvariga inom organisation och de nätverk som Diakonia ingår i.

Att ansvara för budgetering och budgetuppföljning inom det egna ansvarsområdet.

Att representera Diakonia inom det egna ämnesområdet.

Kvalifikationer:

Relevant universitetsutbildning

Erfarenhet av arbete med företagsansvar inom företag eller näringslivsorganisation

Goda kunskaper om internationellt utvecklingssamarbete

Erfarenhet av ansökningsskrivande

Erfarenhet av opinions- och påverkansarbete

God kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter

Erfarenhet av arbete i folkrörelser

Erfarenhet av policyutveckling

Kännedom om Diakonias huvudmän

Om rekryteringen

Diakonia vill vara en arbetsplats med medarbetare som har många olika perspektiv och erfarenheter. Vi strävar efter en rekrytering fri från diskriminering. Av detta skäl anonymiserar vi alla ansökningar i det första steget av urvalsprocessen vid tillsättning av tjänsten.

Ansökningstiden har gått ut

Tjänsten kunde sökas fram till den 26 augusti 2015. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-handläggare Jasmin Hedlund på e-post rekrytering@diakonia.se