Diakonia - Människor som förändrar världen

Nu drar Musikhjälpen igång!

Ikväll klockan 20 drar årets upplaga av Musikhjälpen igång. Och Diakonia är naturligtvis med!

2016-12-12

En vecka om året, i december, sänder Musikhjälpen dygnet runt  i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen lyfta fram och samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. 

Temat för årets sändning är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Diakonia är förstås med!

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i Örebro den 12-18 december. Under veckan kommer de att få besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Diakonia kommer förstås att delta.

Barnsoldater och gängvåld

Missa inte när fotografen Melker Dahlstrand berättar om sitt möte med unga gängkillar i Nicaragua, som genom Diakonia samarbetsorganisation Ceprev har beslutat sig för att lämna det våldsamma livet på gatan (se filmen om Hency här ovanför). Du hör Melker på fredag klockan 12. Under fredagen kommer också Anders Kompass, som tidigare var anställd på Diakonia att vara med i glasburen. Och på söndag pratar Joakim Wohlfeil från Diakonia om sina möten med barnsoldater, om deras drömmar om framtiden, om att få gå i skolan, om att få ha ett vanligt liv.

Önska låtar!

Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.

Om du vill följa och dela Musikhjälpen på sociala medier är hashtagen för i år #mh16.

Din musik och ditt engagemang räddar liv.