Diakonia - Människor som förändrar världen
Hon är 15 år och håller sin son i famnen. Våldtagen och utstött. Hos organisationen Women Development Center har Mallyama återfått tron på livet.

Världens Barn

Årets stora insamlingsdagar för Radiohjälpens insamling Världens Barn är lördagarna den 1 oktober och den 8 oktober, och den 7 oktober är det gala i SVT. Vill du göra skillnad för barn som behöver hjälp?

2016-08-18

Sexuellt utnyttjade flickor får hjälp

I Sri Lanka stöder Diakonia och Världens Barn ett stort nätverk som arbetar för att stoppa våld mot kvinnor och barn. Womens development center (WDC) arbetar både förebyggande och genom att gripa in och hjälpa till i redan problematiska situationer. De söker upp och tar hand om flickor som blivit gravida genom övergrepp och ger dem en skyddad fristad. Sedan arbetar de rådgivande i hela deras sammanhang, så att livet ska kunna bli så bra som möjligt - oavsett om flickan väljer att behålla eller adoptera bort sitt barn.

WDC utbildar personer inom rättsväsendet och arbetar mycket målmedvetet för att åstadkomma en attitydförändring kring kvinnors och barns rättigheter i samhället i stort.

Lyssna på radioinslag - P4 Extra

Inför Världens Barn intervjuades Diakonias Gabriella Riddez av Erik Blix i P4 Extra. Lyssna 50 minuter in i programmet så får du veta mer om det arbete som Diakonia stödjer för att rehabilitera och hjälpa sexuellt utnyttjade flickor och deras barn i Sri Lanka.

Funktionsnedsatta barn får utbildning

Att vara barn med funktionsnedsättning i Sri Lanka innebär ofta att du inte får gå i skolan. Men det ändrar vår samarbetsorganisation WDC på. På deras rehabiliteringscenter får barn med olika former av funktionsnedsättning stöd och hjälp med yrkesutbildning och chans till ett bättre liv.

Insamlingen Världens Barn är unik; en folkrörelse där runt 45 000 frivilliga deltar varje år. Här samarbetar Radiohjälpen med SVT, Sveriges radio, föreningar och organisationer, radio och tv, kyrkor och samfund, privatpersoner och företag för att skapa Sveriges största insamling.